Ugrás a fő tartalomra

7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14.


06-70/374-0769

Széchenyi 2020

Hírek


2024. júl. 2.
TMSZC Kommunikáció

    Ismét egy kiváló versenyeredményhez gratulálhattunk

    Első helyezést ért el Bálint Zsolt a Pécsi Kulturális Központ és a Pécsi Tudományegyetem által rendezett Space Challenge 2024 versenyen, annak 9-12. évfolyamos kategóriájában.

    Ismét egy kiváló versenyeredményhez gratulálhattunk

    Első helyezést ért el Bálint Zsolt a Pécsi Kulturális Központ és a Pécsi Tudományegyetem által rendezett Space Challenge 2024 versenyen, annak 9-12. évfolyamos kategóriájában. A Tolna Vármegyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium 11.A osztályos tanulóját Égető Zsolt és Oláh Levente oktatók készítették fel az űrkutatás témájú, országos megmérettetésre. A kiemelkedő versenyeredményért Centrumunk 2024. június 25-én elismerésben részesítette a tanulót és felkészítő oktatóit is.

    A harmadik alkalommal meghirdetett pályázat témája a világűr kutatása és annak minél alaposabb megismerése volt, célja pedig, hogy a fiatalok mélyebb ismeretekkel rendelkezzenek a kozmoszról, ami meghatározó lehet az emberiség jövője szempontjából. A megmérettetést alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás, valamint egyetemista korcsoportban hirdették meg, egy-háromfős csapatok jelentkezését várták. A szervezők közlése szerint a felhívásra több mint 100 csapat jelentkezett.

    Bálint Zsolt elmondta, a pályázók a megadott témában meglehetősen nagy szabadságot kaptak az ötletelést, megvalósítást illetően, mindössze néhány kérdés volt adott, amelyek megoldásánal szerepelniük kellett a munkájukban. Ilyen volt például a bolygóközi utazáshoz szükséges üzemanyag, oxigén és élelmiszer mennyiség kiszámolása. A fiatalember egy programot készített, amelyben egy 3D térkép interaktív módon teszi lehetővé a naprendszer felfedezését. A program egyes menüpontjai pedig egyrészt a megadott témákat dolgozzák fel, másrészt hasznos információk begyűjtésére adnak lehetőséget. Itt lehet megtalálni az alapvető információkat a bolygókról, a közöttük levő távolságot kilométerben és fényévben is megadva, a pályájukat, de még egy kvíz is belefért sok egyéb mellett.

    A következő linken érhető el a program kisebb gépigényű verziója: https://gmshun.hu/dist/#
    Ezen a linken pedig megtekinthető a projektet bemutató kisfilm: https://youtu.be/P2okGIrTLPs?si=PhbJtAHOo0q-Ah_d

    Égető Zsolt és Oláh Levente oktatóktól megtudtuk, tanítványuk nem igazán szorult segítségre a projekt kiötlése és megvalósítása során, inkább arra kellett biztatni, hogy ne bonyolítsa túl a megoldást, lévén, hogy nem csak tehetséges, hanem maximalista is a fiatalember. Nem véletlen, hogy sok szép versenyeredményt könyvelhetett már el, és nem is csak informatikából, hanem történelem tantárgyból is. Ezek közül kiemelhető, hogy idén a Neumann János Egyetem Nemzetközi Programozó Versenyén csapattársával együtt a 9. helyet szerezte meg a 141 induló csapat közül.

    Dömötör Csaba kancellár gratulált az elért eredményhez, és méltatásában kiemelte milyen összetett gondolkodásra, felkészültségre, továbbá sok kutatómunkára volt szükség az elért eredményhez, hiszen Zsoltnak nem csak az informatika területén kellett remekelnie, hanem természettudományos ismereteket is bőven alkalmaznia kellett a projekt során. Hozzátette, az elmúlt tanévre Centrumunk két fontos fókuszpontot határozott meg, a felzárkóztatást és a tehetséggondozást. Ennek megfelelően az iskolák nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a tehetséges tanulók versenyeken is megmutathassák magukat. A szép eredmények pedig jöttek is, ami igazolja, hogy intézményeinkben magas színvonalú szakmai munka folyik.  

    Gratulálunk, valamint a továbbiakhoz is sok sikert kívánunk Zsoltnak és felkészítő oktatóinak!

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Táborban hangolódhattak tanulmányaik megkezdésére a kadétok

    Táborban hangolódhattak tanulmányaik megkezdésére a kadétok

    Erre az MH6.TVE 69. Területvédelmi Zászlóalj teremtette meg a lehetőséget

    2024. aug. 30.
    TMSZC Kommunikáció
    Idén is jó hangulatban zajlott le a Perczel Mór Technikum gólyatábora

    Idén is jó hangulatban zajlott le a Perczel Mór Technikum gólyatábora

    Idén is remek alkalom volt a gólyatábor az új osztálytársak és az osztályfőnökök megismerésére, no és persze a szórakozásra is.

    2024. aug. 30.
    TMSZC Kommunikáció
    Kedveléssel segíthetik a Hunyadi csapatát

    Kedveléssel segíthetik a Hunyadi csapatát

    KedveléssA Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Technikum csapata részt vesz a TV2 Zöld Gömb Című vetélkedőjén. A nulladik feladatuk, hogy like-okat gyűjtsenek a vetélkedő Facebook és Insta oldalán.el segíthetik a Hunyadi csapatát

    2024. aug. 29.
    TMSZC Kommunikáció


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum

        7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14.

      • Telefon: 06-70/374-0769

        E-mail: centrum@tmszc.hu

        OM azonosító: 203054

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000029


      2024Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum