Ugrás a fő tartalomra

7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14.


06-70/374-0769

Széchenyi 2020

Hírek


2024. júl. 3.
TMSZC Kommunikáció

    Oktatói Szolgálati Emlékérem elismerésben részesültek

    Örömteli hír, hogy idén is gratulálhatunk két kollégának, Matteszné Szőts Teréznek, valamint Fábián Gyulának az Oktatói Szolgálati Emlékérem elismeréshez. A díjat az intézmények, és szakképzési centrumok felterjesztése nyomán a kulturális és innovációs miniszter adományozza a legalább 25 éven keresztül végzett, példamutató oktatási tevékenység elismeréseként a szakképző intézmények nyugállományba vonult oktatóinak vagy pedagógusainak.

    Oktatói Szolgálati Emlékérem elismerésben részesültek

     

    Matteszné Szőts Teréz (képünkön Dömötör Csaba kancellárral, valamint Szalai Ervin szakmai főigazgató-helyettessel) 1992. augusztus 16-án kezdett dolgozni az Ady Endre Technikumban, az akkori 505. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézetben. Könnyűipari szakoktatóként a varrónőket és az érettségi utáni technikusokat tanította a szakma elméleti és gyakorlati ismereteire. Osztályfőnökként is megállta a helyét, elsősorban a női ruhakészítő osztályokban látott el ilyen feladatokat. Munkaidején túl is áldozott rá időt, hogy a tehetséges diákokat versenyekre készítse fel.  Sokan közülük nagyon szépen meg is állták a helyüket; voltak, akiknek teljesítményük nyomán szakmunkás vizsgát sem kellett tenniük. A főiskola elvégzése után az oktatás mellett elméleti képzést is folytatott. Szervezte a tanulmány versenyeken történő részvételt és az azokra való felkészítést.2003-tól 2008-ig irányította a könnyűipari tanműhely munkáját és komoly szerepet játszott a képzés szervezésében, népszerűsítésében. 2003-ban indult a Szakiskolai Fejlesztési Program, amelyben szervező, koordináló és megvalósító szerepet látott el. Tanított levelező tagozaton, a szakmai vizsgára felkészítő tanfolyamokon és vizsgáztatott is. 2010-ben elvégezte a Kézápoló képzést így a szépészet területén is bekapcsolódott a szakmai oktatásba.  Kiterjedt kapcsolatrendszere és pozitív személyisége nagyban segítette 2018 szeptemberétől 2023 decemberéig tartó gyakorlati oktatásvezetői feladatainak ellátását. Feladata volt a szintvizsgák, a szakmai vizsgák és az ágazati alapvizsgák szervezése, kapcsolattartás a szakmai szervezetekkel, az SZKTV, OSZTV jelentkezések koordinálása. Részt vett pályázatok előkészítésben, megvalósításban. A vezetőtársakkal és az oktatói testület tagjaival, szűkebb környezetben a szakmás kollegákkal nagyon jó, közvetlen a kapcsolata.A gazdasági partnerekkel is jó kapcsolatot ápol, a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szakértőjeként a külső gyakorlati helyek megfelelőségét a duális partnereknél folyamatosan ellenőrizte. Vezetői és szaktanári munkájával jelentősen hozzájárult az iskola eredményességéhez.

    Fábián Gyula (képünkön Tomolik Katinka általános igazgatóhelyettessel), a Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola megbecsült dolgozója Kaposváron a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképzőben tanult pincérnek. 1976-ban sikeres vizsgát tett. 1985-ig a vendéglátás több területén dolgozott különböző beosztásban, pincérként és üzletvezetőként szerzett tapasztalatokat. 1985-től Szekszárdon a Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola pincér szakoktatójaként dolgozik. Az évek során folyamatosan képezte magát, annak érdekében, hogy diákjainak a legjobb és legújabb tudást adhassa át. Számára mindig fontos, hogy tanulóit inspirálja. Szem előtt tartja az iskola jó hírnevének megóvását, öregbítését. Aktívan dolgozik az iskolai közösség összetartásán és a csapatszellem megerősítésén, és a fiatal pincér kollégák előrehaladását is mentorálja. Mindig segíti a diákok problémáinak a megoldását. Munkájára minden esetben a lelkesedés, a tudatosság és a minőségre való törekvés a jellemző. Folyamatos magas színvonalú szakoktatói munkája, a diákokért tett oktatói tevékenysége példamutató. 1987-ben Országos Gasztronómiai versenyen a budapesti Novotel Hotelben terítési versenyen aranyérmet nyert. A következő évben állami mestervizsgát tett. 1988 óta rendszeresen készíti fel tanulókat a „Szakma Kiváló Tanulója” versenyre. Közülük többen kimagasló eredményt értek el, országos III. és VI. helyen végeztek. Több országos, regionális versenyen is kiváló eredményt ért el diákjaival, számos szakembert készített fel mestervizsgára. A szekszárdi főiskola óraadójaként tanított a hallgatóknak gasztronómiát és turisztikát. Mint pincérszakoktató, felelősnek érzi magát az oktatásért és a diákok felkészítéséért. A pályája során, mindig olyan szakmai tudást és tapasztalatot adott át a tanulóinak, amelyek segítségével magabiztosan és hatékonyan tudnak dolgozni az éttermekben. Tanítványaiból jól képzett szakemberek lettek. Szerte a világban, Európában és a tengeren túl is megtalálták számításukat.

    Gratulálunk az elismerésekhez!

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Táborban hangolódhattak tanulmányaik megkezdésére a kadétok

    Táborban hangolódhattak tanulmányaik megkezdésére a kadétok

    Erre az MH6.TVE 69. Területvédelmi Zászlóalj teremtette meg a lehetőséget

    2024. aug. 30.
    TMSZC Kommunikáció
    Idén is jó hangulatban zajlott le a Perczel Mór Technikum gólyatábora

    Idén is jó hangulatban zajlott le a Perczel Mór Technikum gólyatábora

    Idén is remek alkalom volt a gólyatábor az új osztálytársak és az osztályfőnökök megismerésére, no és persze a szórakozásra is.

    2024. aug. 30.
    TMSZC Kommunikáció
    Kedveléssel segíthetik a Hunyadi csapatát

    Kedveléssel segíthetik a Hunyadi csapatát

    KedveléssA Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Technikum csapata részt vesz a TV2 Zöld Gömb Című vetélkedőjén. A nulladik feladatuk, hogy like-okat gyűjtsenek a vetélkedő Facebook és Insta oldalán.el segíthetik a Hunyadi csapatát

    2024. aug. 29.
    TMSZC Kommunikáció


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum

        7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14.

      • Telefon: 06-70/374-0769

        E-mail: centrum@tmszc.hu

        OM azonosító: 203054

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000029


      2024Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum