Ugrás a fő tartalomra

7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14.


06-70/374-0769

Széchenyi 2020

Hírek


2025. febr. 6.
TMSZC Kommunikáció

    Gasztrokaland – avagy kalandozás a tankonyhában és a cukrász műhelyben

    Akárcsak a tavalyi évben, a Tolna Vármegyei SZC Magyar László Szakképző Iskola Turizmus -vendéglátás ágazatos tanulói és oktatói ismét „vendégül” látták az őszi Pályaválasztási Roadshow vetélkedő nyertes osztályát.

    Gasztrokaland – avagy kalandozás a tankonyhában és a cukrász műhelyben

    Ezúttal a Dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola 7.c osztálya vehetett részt egy egész délelőttös foglalkozáson, amely során kipróbálhatták magukat a szakács és cukrász szakmában is. A program keretein belül a cukrász tanulók kétféle süteményt készítettek a diákokkal, míg a szakácsoknál milánói sertésborda volt a menü. 

    Minden munkafázis előtt részletesen ismertették a diákokkal, a következő lépést továbbá azt, hogy hogyan kell szakszerűen dolgozni a konyhában. A látogatók a szakképzős tanulókkal együtt haladtak végig a recepten. Többen is voltak, akik otthon is rendszeresen besegítenek a konyhában, ezért figyelmesen és hatékonyan követték az utasításokat. Amíg mindenkinek tálalásra került az adagja, a szakács „csapat” a tanétteremben segédkezett a terítésben, esetleg koktélt kevertek a pincér-vendégtéri tanulók instrukciói alapján. 

    Eközben a cukrász tanulókkal piskóta tekercset majd pedig sütinyalókát készítettek a diákok.  A sütinyalóka tésztájának gyúrása közben a cukrász tanulók megosztották az érdeklődőkkel, hogy miket szoktak készíteni az órák során, továbbá figyelték és segítették a hetedikesek munkáját. A két desszerten felül a cukrász tanulók külön is kedveskedtek a résztvevő diákoknak, előző nap egy fekete erdő tortát készítettek a számukra.

    Miután elkészült a főétel, mindenki helyet foglalt a korábban már közösen megterített asztalnál. 

    Az ilyen és ehhez hasonló programoknak nemcsak közösségépítő hatása van, kiváló alkalmat nyújt a diákoknak arra, hogy jobban megismerkedjenek a szakmával. Ezért is kívánja az iskola folytatni a megkezdett hagyományt és a jövő évben is megtartani az eseményt, aminek kezdete az őszi Pályaválasztási Roadshow vetélkedője lesz. 

    GALÉRIA

    Gasztrokaland – avagy kalandozás a tankonyhában és a cukrász műhelyben

    DSC_0643.JPG
    DSC_0588.JPG
    DSC_0646.JPG

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    SZKTV: Szabó Zoltán Márk bejutott a döntőbe

    SZKTV: Szabó Zoltán Márk bejutott a döntőbe

    A Tolna Vármegyei SZC Magyar László Szakképző Iskola diákja a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Gépészet ágazatban, Épület- és szerkezetlakatos szakmában érte el ezt a kiváló eredményt.

    2025. márc. 10.
    TMSZC Kommunikáció
    Megkezdődött iskoláinkban a „Zöld Böjt” kampány

    Megkezdődött iskoláinkban a „Zöld Böjt” kampány

    A „Zöld Böjt” kampány a környezettudatos életmódra való ösztönzést ötvözi a nagyböjti időszak spirituális hagyományaival.

    2025. márc. 9.
    TMSZC Kommunikáció
    Vállalkozói börze, pályaorientációs nap és kiállításmegnyitó a Hunyadiban

    Vállalkozói börze, pályaorientációs nap és kiállításmegnyitó a Hunyadiban

    Pályaorientációs előadásokkal, börzével várta 2025. február 28-án a duális képzésben hamarosan érintetté váló tanulóit a Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola.

    2025. márc. 5.
    TMSZC Kommunikáció


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum

        7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14.

      • Telefon: 06-70/374-0769

        E-mail: centrum@tmszc.hu

        OM azonosító: 203054

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000029


      2025Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum